Epres-pezsgőkrémes macaron
Nem vagyok egy romantikus alkat, de a pezsgőt bizony szeretem, eperrel meg főleg. Próbáljátok ki macaron töltelékként, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók:
200 gr fehér csoki
30 gr tejszín
80 gr pezsgő (én édeset használtam, de lehet egy száraz pezsgő még ütősebb lett volna!)
15 gr glükózszirup
15 gr vaj
20 gr liofilizált eper porítva (kávédarálóban át kell darálni, vagy eleve porítottat is lehet venni)
A fehér csokit egy tálba daraboljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a glükózszirupot és a vajat, majd mikrohullámú sütőben 20-20 másodpercenként átkeverve megolvasztjuk és egy sima krémet készítünk. Végül hozzáadjuk a pezsgőt, a és az eperdarabokat is a krémhez, amit szintén alaposan elkeverünk egy botmixer segítségével. A tölteléket felhasználás előtt 1-2 óráig hűtőben pihentetjük. Majd töltésre fel!