Juzus-banános macaron
Mielőtt még macaronozni kezdtem, csomó gyümölcs ismeretlen volt számomra, mint például a kumkvat, a physalis, a pitaja és a juzu is. Aztán ahogy ismerkedtem a macaronokkal és a töltelékekkel, úgy nyílt meg előttem a világ! Az utóbbi időben végre már elérhetőek a szupermarketekben a különlegesebb gyümölcsök is. Nekem most a juzura esett a választásom és hogy ne legyen olyan snassz, párosítottam egy kis banánnal, ami szerintem szuperül illik hozzá:)
Lássuk a receptet!
A recept úgy áll össze, hogy készítettem először egy juzu krémet, amelyhez a következők a hozzávalók:
50 ml juzu lé
20 ml tejszín
160 gramm fehér csoki
10 gramm vaj
A tejszínt felmelegítettem, a csokit beletettem, eflolvasztottam, majd beletettem a vajat és a juzu levet. Botmixerrel pürésítettem.
Hozzávalók a juzus-banános töltelékhez:
100 gramm juzu krém
70 gramm banán
30 gramm fehér csoki
A juzus krémet felmelegítjük, beleolvasztjuk a fehér csokit, majd mehet bele a banán, karikákra vágva. Botmixerrel szépen eldolgozzuk, aztán irány a hűtőbe egy-két órára és lehet is tölteni!