Levendulás macaron
Régen valahogy nem bírtam a levendulát, mert a vintage-re asszociáltam egyből, amint megláttam, a szagától meg egyenesen rosszul voltam! ( Elnézést kérek azoktól, akik imádják a levendulát! ) De valami történt ezen a nyáron. Szerintem megöregedhettem:D:D:D , mert a levendula és én elválaszthatatlan jó barátok lettünk. A leszedett virágokat kiszárítottam, bonbon tölteléket készítettem belőle, tortát ízesítettem és díszítettem vele, sőt, még szörpöt is főztem belőle! Mindez nem volt elég, még a macaronjaimat is ‘megmérgeztem’ vele.:D
Levendulás töltelék:
- 200 gr fehércsoki
- 40 gr levendula paszta
- 60 gr tejszín
- 10 gr vaj
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a vajat, beletördeljük a csokit, simára keverjük, majd mehet bele a levendula paszta, amivel szintén simára keverjük:) Egy éjszakán át pihenni hagyjuk, majd felhabosítjuk és mehet is a macaronokba:)