Receptek,  Töltelék

Mézeskalácsos macaron

Ahogy közeleg a karácsony, pár alkalommal mindig sütünk mézeskalácsot a kislányommal és ki is szoktuk díszíteni őket. Innen jött az ötlet, hogy a macaronokat is ki lehetne pingálni, sőt, a töltelék is lehetne mézeskalács ízű. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 300gr fehér csoki
  • 120gr tejszín
  • 3gr mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítése:

A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a fehér csokit és nagyon alacsony hőfokon megolvasztjuk, folyamatos kevergetés közben. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket és botmixerrel szép simára dolgozzuk. Kb. 3 óra pihentetés után már tölthető is vele a macaron.

Leave a Reply