Tiramisus macaron
Imádom a tiramisut, így nem volt kérdés, hogy bevegyem az őszi ízpalettába. Nehéz volt kikísérletezni, hogy hogyan érjem el ezt a különleges ízt, de úgy érzem sikerült:). Remélem nektek is ízleni fog!
Tiramisus töltelék:
Hozzávalók:
- 200 gr fehér csoki
- 30 gr tejszín
- 30 gr mascarpone
- 10 gr glükózszirup
- 3 gr 3/1-ben instant kávépor
- 1 kiskanál rumaroma
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne az instant kávét, beletesszük a rumaromát, beletördeljük a fehér csokit majd alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Végül beletesszük a glükózszirupot és botmixerrel eldolgozzuk. Egy éjszakán át hagyjuk pihenni, másnap lehet is tölteni vele a macaronokat.