Mákos macaron citromos-levendulás töltelékkel
Karácsonykor fentem nagyon a fogamat a mákos macaronra, de végül valamiért elmaradt a sütés, pedig a mákot is megvettem hozzá. Szegény mák azóta is kacsingatott felém, akárhányszor betettem a lábam a spájzba, így nem tűrt halasztást tovább!
Mindenképpen szerettem volna valami hozzá illő, üde ízt. Tudom levendulás töltelék recept már van fent az oldalon, de ezt megspékeltem egy kis citrommal;) A mákos macaron héj pedig még hiányzik a repertoárból.
Jöjjön hát a recept!
Mákos macaron
Hozzávalók:
50 gr darált mák
50 gr mandulaliszt
100 gr porcukor
85 gr tojásfehérje
100 gr kristálycukor
Elkészítése:
Az elkészítése a svájci habos macaron receptemen alapul;)
Citromos-levendulás töltelék
Hozzávalók:
200 gr fehércsoki
20 gramm levendula paszta
50 gr tejszín
20 gr citromlé (citrom kifacsart leve)
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
10 gr vaj
A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a csokit, folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd hozzátesszük a többi hozzávalót. Mikor jól összekevertük, botmixerrel átdolgozzuk. Mehet a hűtőbe egy – két órára és már lehet is tölteni vele a macaronokat.