Ízesített macaron,  Receptek,  Töltelék

Mákos macaron citromos-levendulás töltelékkel

Karácsonykor fentem nagyon a fogamat a mákos macaronra, de végül valamiért elmaradt a sütés, pedig a mákot is megvettem hozzá. Szegény mák azóta is kacsingatott felém, akárhányszor betettem a lábam a spájzba, így nem tűrt halasztást tovább!

Mindenképpen szerettem volna valami hozzá illő, üde ízt. Tudom levendulás töltelék recept már van fent az oldalon, de ezt megspékeltem egy kis citrommal;) A mákos macaron héj pedig még hiányzik a repertoárból.

Jöjjön hát a recept!

Mákos macaron

Hozzávalók:

50 gr darált mák

50 gr mandulaliszt

100 gr porcukor

85 gr tojásfehérje

100 gr kristálycukor

Elkészítése:

Az elkészítése a svájci habos macaron receptemen alapul;)

Citromos-levendulás töltelék

Hozzávalók:

200 gr fehércsoki

20 gramm levendula paszta

50 gr tejszín

20 gr citromlé (citrom kifacsart leve)

1 db kezeletlen citrom reszelt héja

10 gr vaj

A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a csokit, folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon felolvasztjuk, majd hozzátesszük a többi hozzávalót. Mikor jól összekevertük, botmixerrel átdolgozzuk. Mehet a hűtőbe egy – két órára és már lehet is tölteni vele a macaronokat.

Leave a Reply