Receptek,  Töltelék

Almáspités macaron

Almás töltelék:

  • 2db nagy alma
  • 2 ek cukor
  • 1 kk citromlé
  • 2 kk fahéj
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1dl víz
  • Fél csomag vaníliás puding

Elkészítése:

Két nagy almát apróra felkockázunk és egy edényben a fűszerekkel és a citromlével összerottyintjuk. Mehet bele 1 dl víz, hadd puhuljon meg teljesen az alma. Ha megpuhult, mehet bele egy fél csomag vaníliás pudingpor, amellyel simára és sűrűre főzzük a töltelékünket.

Almáspités ganache:

  • 250 gr fehér csoki
  • 70 ml tejszín
  • 2 kk fahéj
  • 2 ek almás töltelék
  • 5 szem szegfűszeg az almás töltelékből
  • 1 ek glükóz szirup

Elkészítése:

A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a fehér csokit és alacsony hőfokon felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett. Mikor már teljesen felolvadt a csoki, beletesszük az almás tölteléket, a fűszereket, jól eldolgozzuk, ekkor jöhet bele a glükóz szirup. Levesszük a tűzről és egy botmixer segítésével simára keverjük az egészet. A ganache-t egy éjszakán át pihenni hagyjuk szobahőmérsékleten.

Leave a Reply