Almáspités macaron
Almás töltelék:
- 2db nagy alma
- 2 ek cukor
- 1 kk citromlé
- 2 kk fahéj
- 5 szem szegfűszeg
- 1dl víz
- Fél csomag vaníliás puding
Elkészítése:
Két nagy almát apróra felkockázunk és egy edényben a fűszerekkel és a citromlével összerottyintjuk. Mehet bele 1 dl víz, hadd puhuljon meg teljesen az alma. Ha megpuhult, mehet bele egy fél csomag vaníliás pudingpor, amellyel simára és sűrűre főzzük a töltelékünket.
Almáspités ganache:
- 250 gr fehér csoki
- 70 ml tejszín
- 2 kk fahéj
- 2 ek almás töltelék
- 5 szem szegfűszeg az almás töltelékből
- 1 ek glükóz szirup
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a fehér csokit és alacsony hőfokon felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett. Mikor már teljesen felolvadt a csoki, beletesszük az almás tölteléket, a fűszereket, jól eldolgozzuk, ekkor jöhet bele a glükóz szirup. Levesszük a tűzről és egy botmixer segítésével simára keverjük az egészet. A ganache-t egy éjszakán át pihenni hagyjuk szobahőmérsékleten.