Pihentetés nélküli francia macaron
A mostani nyár is iszonyú meleg és párás volt, ami elég nagy hátulütője a macaron sütésnek, mivel ilyen időben nagyon nehezen száradnak. Ezek a macaronok egy számomra új, pihentetés nélküli, francia recept alapján készültek:) A cél nem csak az volt, hogy elkerüljem a szárítást, hanem az is, hogy mosolyt csaljak az arcotokra!;) Remélem sikerült és nem csak a smileyk miatt!
Jöjjön a recept!
Hozzávalók:
80 g tojás fehérje
100 g cukor
100 g mandula liszt
100 g porcukor
egy csipet só
1 kiskanál citromlé
Elkészítése:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani, s mikor már szép fehér és nyomot hagy a keverőtálban, apránként (2-3 adagban) hozzáadjuk a 100 g cukrot. Addig habosítsuk, míg szép fényes habcsók állagú nem lesz, majd beleteszünk egy kiskanál citromlevet és még egy percig verjük vele. Utána lassan beleszitáljuk a porcukros mandulalisztet (azelőtt jól összekevertem a lisztet a cukorral és kávédarálóval átdaráltam és átszitáltam egyszer) és spatula segítségével lávaszerű masszává keverjük. Én a színezéket akkor tettem bele, mikor egyneművé kevertem a masszát. ( az egyneművé keverés után kettéválasztottam és így kaptam két színt) Ha elértük a megfelelő állagot, habzsákba töltjük a masszát és szilikon lapra kis köröket nyomunk belőle. Mikor ezzel megvagyunk, a tepsit kissé hozzácsapkodjuk a konyhapulthoz, a keletkező buborékokat egy fogpiszkáló segítségével kinyomkodjuk. 130 °C -on elömelegitett sütöben (alsó-felső) 25-30 percet sütjük! Nem kell szárítási idö! Ahogy kinyomjuk a köröket mehet a sütöbe!;) Ha kisült, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, mielőtt leszednénk a szilikon lapról;)
Remélem nektek is sikeres lesz! Jó sütkérezést mindenkinek!