Receptek,  Töltelék

Karamellizált körtés macaron

Mikor az őszi ízeken tanakodtam, a körte volt az egyik, ami először eszembe jutott, de szerettem volna feldobni valamivel. Így lett a körte karamellizált körte, mivel imádom a karamellt:)

Hozzávalók:

70 gr barna cukor

5 gr vaj

100 gr apróra vágott körte

2 gr fahéj

1 gr (egy csipet) szerecsendió

250 gr fehércsoki (én 32%-osat használtam)

egy csipet só

Elkészítése:

Készítsünk karamellt egy edényben a barnacukorból, adjuk hozzá a vajat, keverjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott körtét és a fűszereket, rottyantsuk össze az egészet egy-két perc alatt, majd egy botmixerrel keverjük simára. A csokit tegyük bele egy edénybe és a forró püré felét kis adagokban adjuk hozzá és egy spatula segítségével kevergessük közben. Végül adjuk hozzá a csipet sót és a botmixerrel keverjük simára a töltelékünket. Mikor kész, tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára.

Leave a Reply