Karamellizált körtés macaron
Mikor az őszi ízeken tanakodtam, a körte volt az egyik, ami először eszembe jutott, de szerettem volna feldobni valamivel. Így lett a körte karamellizált körte, mivel imádom a karamellt:)
Hozzávalók:
70 gr barna cukor
5 gr vaj
100 gr apróra vágott körte
2 gr fahéj
1 gr (egy csipet) szerecsendió
250 gr fehércsoki (én 32%-osat használtam)
egy csipet só
Elkészítése:
Készítsünk karamellt egy edényben a barnacukorból, adjuk hozzá a vajat, keverjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott körtét és a fűszereket, rottyantsuk össze az egészet egy-két perc alatt, majd egy botmixerrel keverjük simára. A csokit tegyük bele egy edénybe és a forró püré felét kis adagokban adjuk hozzá és egy spatula segítségével kevergessük közben. Végül adjuk hozzá a csipet sót és a botmixerrel keverjük simára a töltelékünket. Mikor kész, tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára.