Baileys-es töltelék csokis héjak között:)
Régóta szerettem volna kipróbálni valamilyen alkoholos tölteléket, de semmiképpen sem szerettem volna, hogy túl ütős legyen. A Baileys tökéletes választás volt, hiszen csak 17%-os! Selymes, lágy íze nagyon jól passzol a csoki ganache-hoz és a csokis macaron héjakhoz!
Lássuk a receptet!
A csokis macaron hozzávalói:
- 80 gr tojásfehérje
- 100 gr mandulaliszt
- 90 gr porcukor
- 10 gr kakaópor
- 100 gr kristálycukor
A tojásfehérjéket kihabosítjuk, s mikor a hab már nyomot hagy, hozzáadjuk a 100 gr cukrot 3 adagban. Addig habosítsuk, míg szép fényes habcsók állagú nem lesz. Utána spatulával lassan belekavarjuk a mandulalisztet, porcukrot és kakaóport, amelyet előzőleg már jól összekevertem egymással és ledaráltam, átszitáltam. A masszát a láva szerű állag eléréséig keverjük, óvatosan az edény falához nyomkodva azt. Amint ezzel megvagyunk, már nyomhatjuk is a kis köröket a szilikon sütőlapra. 130° -on előmelegített sütőben (alsó-felső) 25-30 percet sütjük! Nem kell szárítási idő! Ahogy kinyomjuk a köröket, mehet a sütőbe!;)
Baileys-es töltelék:
- 100 gr fehér csoki
- 100 gr tejcsoki (a színe miatt vegyítettem)
- 80 gr tejszín
- 10 gr Baileys
Elkészítése:
A tejszínt és a Baileys-t felmelegítjük, beletördeljük a csokit és alacsony hőfokon egy spatula segítségével folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára;)