Receptek,  Töltelék

Sütőtökös macaron

Aránylag későn köszöntött be az ősz, így a napvirágaink még bőven hoztak új virágokat. Valahogy a nyár folyamán nem különösebben érintettek meg ezek a virágok, viszont most, hogy ilyen szomorkás az idő, csak rájuk kellett néznem és rögtön jobb kedvem lett. Így készítettem színben hozzájuk illő macaronokat is, hogy evés közben is gyönyörködhessünk ezekben a csodás színekben:) Ízvilágát tekintve valami tipikus őszi ízt szerettem volna, ezért esett a választásom a sütőtökre.

Sütőtökös töltelék:

Hozzávalók:

100 gr előre megsütött sütőtök püré

30 gr tejszín

200 gr tejcsoki (lehet akár ét vagy fehércsoki is)

10 gr glükózszirup

fél mokkáskanál szerecsendió és fahéj

Elkészítése:

A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a csokit és folyamatos kevergetés közben alacsony fokozaton felolvasztjuk, hozzáadjuk a sütőtök pürét, a glükózszirupot és a fűszereket, majd botmixxerrel jól átdolgozzuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni, másnap már tölthetőek is a krémmel a macaronjaink.

Leave a Reply