Sütőtökös macaron
Aránylag későn köszöntött be az ősz, így a napvirágaink még bőven hoztak új virágokat. Valahogy a nyár folyamán nem különösebben érintettek meg ezek a virágok, viszont most, hogy ilyen szomorkás az idő, csak rájuk kellett néznem és rögtön jobb kedvem lett. Így készítettem színben hozzájuk illő macaronokat is, hogy evés közben is gyönyörködhessünk ezekben a csodás színekben:) Ízvilágát tekintve valami tipikus őszi ízt szerettem volna, ezért esett a választásom a sütőtökre.
Sütőtökös töltelék:
Hozzávalók:
100 gr előre megsütött sütőtök püré
30 gr tejszín
200 gr tejcsoki (lehet akár ét vagy fehércsoki is)
10 gr glükózszirup
fél mokkáskanál szerecsendió és fahéj
Elkészítése:
A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a csokit és folyamatos kevergetés közben alacsony fokozaton felolvasztjuk, hozzáadjuk a sütőtök pürét, a glükózszirupot és a fűszereket, majd botmixxerrel jól átdolgozzuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni, másnap már tölthetőek is a krémmel a macaronjaink.