Macaron sós mogyorós töltelékkel
Akármilyen hihetetlen is, de alapvetően sós szájú vagyok:D. Így nem fért kétség hozzá, hogy a sós-mogyorós macaron lesz az egyik nagy kedvencem;)
Sós mogyorós töltelék:
Hozzávalók:
- 200 gr fehér csoki
- 50 gr tejszín
- 50 gr sós mogyoró paszta (tortadekoracio.hu-ról rendelhető)
- 1 evőkanál mascarpone
Elkészítés:
A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a csokit, belekanalazzuk a sós mogyoró pasztát, majd simára keverjük. Hagyjuk kihűlni (elég szoba hőmérsékletűre), majd hozzátesszük a mascarponét és robotgéppel ismét simára keverjük, habosítjuk picit. Ezután mehet a hűtőbe 1-2 órára és már tölthető is. Én a közepére Nutellát nyomtam, nagyon jó párosítás!;)